Bayi pramatang

Dear mommies, mohon doakan baby sy dapat survived. Sy branak semalam baby 27weeks. Keadaan bayi masih dipantau sekarang. Sy sangat berharap semoga baby sy dpt kuat dan bertahan... Mohom doa semua ya.. Tq

42 Balas

Hai sis, saya pun selamat lahirkan baby semalam (25/04/20) 27w, bersalin normal. Berat baby 980g. Semalam doktor bawa pegi tengok baby kat NICU. Allahu, sebaknya tengok. Ramai lagi baby lain tengah survive macam baby saya rupanya. Kite doa banyak² ye sis, semoga baby kita sihat, kuat fizikal dan mental dia. Diangkat segala sakit peritnya dan dipanjangkan usia. Sis sendiri kene kuat tau. Jangan sedih2 depan baby. Banyakkan bagi kata semangat kat baby.

Semoga kuat ye sis.. Jangan mengalah sis selalu bw baby bercakap..cakap yg baik2 semoga baby terus kuat.. Dulu saya melahirkan anak yg sulung dlm 28week lahir berat 1.45kg ambik masa 1bulan 2hr nak tunggu baby naik berat sampai 1.80kg dan tengok semua ok baru bole keluar hospital.. Alhamdulillah skrg anak dah 17thn.. Pengalaman la kita dpt merasa anak premature.. Tp alhamdulillah baby tak de masalah yg lain.. Semoga baby sis pun mcm tu ye..

Mommy kena kuat & sllu cakap dgn baby yg die pon kena kuat .. saya lahirkan anak extreme preM 24 minggu 6 hari .. alhamdulillah, perkembangan anak positive skg dalam NICU .. nk ikotkan hari ni die 30 minggu 5 hari .. sis kena bg kata2 semangat kt anak selalu ye

Semoga dipermudahkan urusan awak. Dan saya doakan semoga baby awak kuat bertahan demi mummy dia. Banyakkan selawat, baca Al Fatihah sedekahkan kepada baby awak. Mohon semoga Allah kurniakan semangat dan kekuatan kepada baby. Bulan ramadhan ni lagi berkat doa seorang ibu😍

Maaf nak tanya baby saya pramatang 29weeks.dah sebulan lebih di hospital tggu berat tapi tiba2 kene jangkitan dan trpaksa pakai mesin bantuan pernafasan..risau xboleh tgk anak di sbbkan pkp...😭😭😭

4y ago

Doktor mintak darah ibu sbb hb baby low..mudah2an anak saya kuat lawan jangkitan nie dan diberi kesembuhan..aamiin

Insyallah.sis...selamat juga tu..anak sya prem dua2..tpi 33mingu....sis sebelum beranak doktor ada suntik jarum...kat pinggung ka..tu jarum untuk baby spya paru2 dia matang...brapa kilo sis baby sis???

Baby will be okay sis..sy pun bersalin 27 weeks. Mommy yg kena kuat dulu k then baby will follow😘 Now my baby 7 months already.

4y ago

Nk tanya baby premature mmg amik masa ye nk naik berat?biarpn dh blk umah susu badan ibu tp berat lambat naik?anak mudah choking x?

Berdoa bnyk2, first baby dulu 25w5d alhamdulillah sihat skrg nk 6thn da, yg ptg jgn berhenti Berdoa.

Kuat kan semangat sis ye, isnyaallah baby semangat bila tengok mama dia 😀 doa yang baik2 utk baby ye sis 😘

Semoga baby mommy dikurniakan kesihatan terbaik, tiada yg mustahil sis. Keep strong and faith 🤲🏻