minum air gula

dear mommies, boleh dapatkan tips tak macam mana nak minum air gula tanpa muntah ?

28 Balas

Sy minum ok je..tahan nafas..teguk smp habis..lepas tu..tarik nagas dlm2...tp bg sy ok..xde la teruk mcm org ckp tu...sy last mkn pkul 8.30 mlm...lepas tu lapar minum air kosong je...smp esoknye kne minum air gula..baby suke manis..wpun pagi2 dia dh tendang nk mkn..sy borak dgn dia..."jap lagi kite mkn gula2...adik suke manis kan?"...then kt kk..senang je minum..rasa pun sedap..agaknye sbb sy dh lapar sgt...😅

Telan terus jangan stop. Lepas settle minum, ambek minyak cap kapak hidu je hahaha itu jelah cara saya sebelum ni sebab nak hilangkan rasa muntah. Kurang sikit pening lepas minum. 2 kali minum air gula masatu.

Mindset, hbs minum saya pun tahan2 biar tak muntah. Kalau muntah harus ulang minum, saya tak mau do it over again jadi harus tahan. Haha. Saya minum wktu masi ada morning sickness lg, waduhhhh.

Anggap je mcm minum air caramel. Saya memula minum tu cuba bayangkan air caramel. Tapi spoil, org sebelah termuntah..dengan aku terbehenti nak minum dgn rasa nak termuntah. Ya allah dugaam

Kalau saya masa minum tu jangan tengok air dalam cawan tu sebab nampak gula dia gerak2 tu. Minum pula saya tak boleh sekali teguk, so ikut kemampuan. And kena ada mindset ok je bila minum

Sya masa minum ok je...lps minum perut trus rasa cam bkocak camtu..try thn muntah akhirnya muntah gak...nk try buat kat swasta pula lps ni sbb saya dh 2x muntah minum air gula kk

start puasa dr pukul 10 mlm. bila minum air gula mesti sis rasa sgt dahaga & automatik minum tanpa pk nak muntah.. kalau sy mse minum tu sy minum laju2. non stop

tipsnye fikir positif..set dlm kepala air gula tu sedap..minum dgn rileks..pas mnum jgn layan rasa air tu, jgn ckp ngn sape, duk je diam2..hehe

Mak mertua saya ajar. Minum teguk mcm org haus. Jangan stop. Tapi kena bawa air masak la. Air manis sgt. Rse nk mual2 lps tu. Naseb baik tak muntah

4y ago

Nurse ckp tak boleh makan je. Minum air masak tak pe.

Hmm..sy sndri pon 15 hb ni kne minum air gula + ambik darah lagi ..hrp dipermudahkan la sbb sy jnis x minum air manis😣