rse sakit2 dah

Saya da 34weeks 3 day perut da rse cramp n jln pun kne prlahan rse gayat bhgian bwh, x tau ni contraction btul atau tipu shaja , korang rse bukaan da buka ke klo mcm ni... Share pengalaman please....

7 Balas

Sy pun lama rasa braxton hicks (false contraction) sblm bersalin at 38w. Tp rasa tu x kerap n x sesakit contraction sebenar. Contraction sebenar rasa 20kali ganda senggugut kot. Dr pinggang smpi belakg sakit. Bak kata kakak sy, nk tau rasa contraction sbenar tnda nk bersalin tu ko da xble senyum lgsg. Kalo ble senyum lg tu blum nk bersalin le tu hee. Tp lain org lain rasa. Just sharing

Braxton hicks kot sis.. time mcm ni mmg akan rsa x selesa dan sakit mgkin baby dh menurun.. kalau contraction sakit yg x boleh nk gambarkan..nk jln pn dh x boleh sis.. setiap pergerakan tu sakit sgt2..

Saya 33 weeks. Perut pun ada rasa cramp dan keras on and off. Tak selesa semasa cramp tu. Ini ialah Braxton Hicks ( bukan real contraction).

3y ago

Saya 31 weeks 5 days now. Sama. Pun perut rasa keras on and off, especially waktu pagi bangun dari tidur.

Sama dgn sye sis. Sye da exactly 34weeks. Rase sakit kt private part n perut cramp. Jalan pn da mcm penguin.

3y ago

Nak tanya, masa 31 weeks tu ada tak dh mula sakit bhgn private part tu? Sebab saya masa 30 weeks dh kena sakit private.

sy skrg dah 36w pun slalu rasa ngilu2 kt bwh..tp belum ada kuar pape tanda lg..hehe

Blm lg rasanya tu. Ada keluar darah x? Rasa sakit mcm senggugut setiap 3-15min ada x?

5y ago

Darah x de lagi.. Tpi dpt rse x selesa kt bhgian bwh n cramp

Itu mild contraction sis