tanda bersalin..

Ada tak yg pernah x de tanda2 nk bersalin tup2 da ada bukaan?

4 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Sy xde pe tanda pun sis..xde sakit perut ke lendir + darah pun xde. Tup2 ketuban pecah kat rmh sekali ngan contraction setiap 7 minit tu..haa xsmpat smpai hospital pun sbb beranak dlm kereta..betul2 kat traffic light depan hospital. Trus ke emergency dlm kereta jga potong tali pusat bru bwa sy ke bilik rawatan. Alhamdulillah semua baik2 je xde pendarahan berlebihan..

Baca lagi
3y ago

Tp sekali sakit tu mmg sakit betul sis..yg trus jln pun ampu perut tbongkok2 nk trun tangga dri tingkat 4 nk ke parking kereta tu. Bila ckntraction makin kuat lps masuk kereta sy bgtau husb sy mcm xbole tahan nk teran..dia suruh tarik nafas hembus.. tapi bila tarik nafas tu terus rasa mmg kena teran so saya teran je smpai rasa mcm ada benda rupanya kepala da keluar sikit..baru saya selak kain teran lagi beberapa kali husb kata kpla baby da keluar..smpai dtg satu lagi contraction yg kuat mmg sy teran sekuat hati maka lahirla baby boy sy trus hilang rasa sakit tu..

VIP Member

Klu xda tanda biasanya terus dtg contraction.bila ada contraction baru ada bukaan, tp tula kdg² ada org x brp rasa sakit sgt contraction tu.

Ketiga-tiga anak sy tak ada tanda nak bersalin.. contraction dan terus bersalin..

3y ago

Ikut bdn org kot sis.. klau sy x lama..anak prtma 5 jam..anak kdua 3 jam.. plg skjap anak sy yg ketiga.. p hospital 2cm.. dua jam kemudian sy bersalin 🙂

VIP Member

Saya ms due date dh 2cm. Takde tanda, malam tu terus contraction.

3y ago

Pecah sendiri masa baby nk keluar sgt2.