perut keras

Dari semalam lg perut ni mngeras je.. Smpai la sekrang still lg keras.. Biasanya perut mngeras x lama mcm ni.. Sapa2 tahu tak sebab apa jadi mcm tu? Sblm subuh tersedar sbb rsa perut sakit sbelah kanan.. Skrg ni perut mngeras pon baby still lg gerak2...risau plk lain mcm plk keras lama ?.ada ke yg sama mcm saya? #34Week

9 Balas

Smalah kita puan,saya 34 weeks,due date ujung bln 9 ni,perut mengeras je,lagi lagi belah petang mcm kram,saya ckp nurse dia ckp normal je,jgn sampai ada darah kuar ,br gi check,tp baby pun still aktif,saya bawa shalat je mengaji,smog Allah permudahkan semua tak ada masalah utk kita ek,selagi bole thn,sy thnkan aje,lagi2 pas mkn,rsa penuh sgt perut mngeras,pdhal mkn ckit je,kene sembelit plk,bila x mkn papaya mmg sush mmbuang,tu perut penuh buat prut mgeras,masyaAllah sbr jlh kita ya

5y ago

Ye sama sis,mnum air pun rasa penuh,mnum bnyk,tp kencing skit je,kdg rsa tkt,tp time tnya nurse,dia ckp normal selagi xde skit pingg terok dan kuar cecair tu,sbb baby tgah membesar,dia gerak pun rsa sakit jg kan hihihi baby aktif sgt smpai tersenget2 peyut mamanye,mdh2 xde apalah,bila rsa risau sgt lbh baik check je sis ya

Saya pun alami jugak sis. Inshaa Allah be positive okay. Kalau risau boleh pergi check kat hosp terus. Yela kita tatau kan ape jadi kat dalam. Semoga dipermudahkan urusan kita semua

Pergi jumpa doc sis. Baby kerap mengeras pon bahaya jugak takut nanti jalan terbuka. Di hospital ada ubat untuk baby tak mengeras

5y ago

Haritu saya admit ward mmg doc check baby kerap mengeras. So diaorng ada bagi ubat.

Kalau sis rasa was2 better check hospital..diorang akan scan n check jantung baby..nnti doc akan bagi nasihat lepastu..

5y ago

Tq sis.. Dekt hujg2 mcm alahan muntah2 dtg balik je.. Normal ke

Kalau sakit sampai ke pinggang better gi hosp ye. Jangan biar tau. Sebab sis kerap mengeras tu.

5y ago

Check je bila perut mengeras sllu,sakit pinggang sampai ke depan perut and ke bawah rahim tu,maybe kontraction,sy mengeras jg tp xde skit pingg,dan selagi tak ada darah kuar atau ketuban,inshAllah xde apa,itu kontraksi palsu ,sbb da dekat due date kan,mdh2 ok aja

mcm sy la sis..sakit ya allah ..kerap sngt mgeras...nnty g hoapital kne esperiment plk ...

sme la sye arini..x tau knpe bngun pagi sakit sngt kepala smpai menangis,mual2..perut pun rse keras je..#32weeks

sy pun penah camtu masa 36w..g hosp, buat ctg scan..bby semua okay..doc cek, takde bukaan lg..so boleh balik..boleh je mommy g hosp utk cek incase kalo ada pape..sbb kita taktau bby kt dlm perot tu camne 😊

Sory nk tya.. Sy 29mggu..tp ari2 prut asyk mgeras.. Tp tmpoh skjp je.. Cntoh pg.. Pas 2 ttbe ptg trsa lak mgeras.. Blh d ktakn sllu la.. Bhya ke

5y ago

Okey.. Tq2