Aku tak kacau hidup orang...

Pelik manusia ni kan..mmg suka menyibuk hal orang... Aku tak kacau pun life dorang tp kenapa diorang nk kacau life aq...apa yg aq buat semua nk diperhatikan dan pertikaikan... Hobi aku main tiktok..aq x pernah pon expose siapa aku kt medsos...tp ad beberapa k3nalan yg kenal aku,apa yg aq komen semua diorang nk screenshot lpstu report kt laki aku..apa mslh diorang?

6 Balas

media sosial ni leh runtuhkan rumahtangga org dengan hal hal cam gitu la.. datz why sy n husben pilih untuk tidak ada media sosial semua..so kita pun tak terlalu expose dengan benda bnde luar yg leh wat kita bebanding antra suami dan isteri.. biar la org nk kata katak bawah tempurung ke ape.. tapi if rumahtangga kita masalah bukan diorang yg hadap kan.. so cadangan sy sini kalau sis nk juga main media sosial tu.. n dengan situasi yg sis hadapi tu.. sy rasa better sis wat akaun fake jela.. so org pun takthu siapa disebalik akaun fake tu.. so diorang pun tk boleh nak sibuk sibuk dah

2y ago

itulah..sye buat akaun fake je skrg..mmg sye x kn bgtau dh even kawan2 sendiri

biasalah puan , manusia ni selagi tak menjatuhkan kebahagian orang memang gitu jelah perangainya .. biar lah kat depa nak kata apa kan janji puan tahu batas pergaulan puan , zaman sekarang ni keras sikit , perangai orang makin menjadi2 kena kuatkan mental dan kentalkan hati je yang penting suami percaya dengan puan itu pun dah cukup kan ..

Niat xbaik tu,,dia nk suami dn sis bergaduh kot😅😅sy suami isteri xmain smua tu,facebook,insta,tiktok mmng kmi xda ,, sbb suami kata elak kan dri pda masaalah,stress semua,alhamdulillah masuk 10th usia perkahwinan kami

2y ago

sgt benar elak media social bersama apabila dah berkahwin. Xde acct da tutup. Tak actif da. Tak perlu pun nak pandangan org ke atau penahan mata org. Buat masalah je pada pasangan nanti. Biar hidup tanpa masalah gitu lbh selesa dan nyaman antara suami isteri. Jika ada act pun biar sgt privacy dgn kenalan yg baik. Dan perlu suami aware bersama tapi tak actif juga.

saja nak bagi korang suami isteri gaduh la tuh. better block je, lepas tuh kalau ni dua2x pakai satu akaun tiktok, apa2x dua2x tau. so takda nak jadi mcm tuh.

Sis block diorang ! It's the best solution. Tu toxic namanya!! Orang mcm ni kalau yang buat beban dan masalah pd sy, sy block !

2y ago

sblm sye blok,sye serang dia dulu bertubi2 dgn fake account kt ruangan komen dia..dia yg blok sye..sikit ad rasa puas hati..kita punya media sosial dia plk yg sibuk2..dia lelaki tp sibuk nk jge tepi kain org mengalahkan perempuan

masalah ati itam..ati busuk

2y ago

betul..x bole tengok org lain hidup bahagia...