scan

Dari minggu berapa smpai berapa sesuai buat detail scan/scan jantina semua tu?

18 Balas

Saya scan 20 weeks doc kata baby kecik sgt..x dpt tgk jelas..tp masa tu doc kata cam baby boy..24 weeks pi buat detail scan..semua nampak jelas..jantung,paru2,perut,mata,kaki,tgn..etc....jantina..cuma muka je..malu kot nak tunjuk..di tutup muka ngan jari masa tu ..puas doc nak suruh baby jauhkan jari dr muka..x nak dia hu..hu..harap2 sempurna semua sifatnya..aminn..

Ok..terima kasih semua yang jawab..nak pastikan je..sy sekarang nak masuk 25w..nak scan,ajak suami,tapi dia risau sgt nak bawa pergi klinik musim2 covid ni..dia suruh tunggu dulu..tkt lambat sgt,nanti xdpt pulak nak buat detail scan.

Sy 19weeks sis dh jelas..#boboy..#sy bru2 nie ja pi scan 7/04 jgn risau hospital/swasta dorang jaga kebersihan.....

Masa 4-5 bulan dah boleh sis,tapi nak conform tu tunggu besaq sikit, maybe 6 bulan dah ok

Detail scan bleh buat smpai 26weeks je.kalo nk scan jntina start 5/6 bln bleh da.

Saya buat msa 18 week alhamdulillah bby bg kejasama.

Saye 17 minggu dh nampak jantina nye...

Sya 18th weeks.. dah bole dah

4y ago

dah nmpk jantina ke sis 18 weeks?

Dari 18weeks dah boleh

4y ago

Nampak..tapi ikut baby jugak la..kalau baby tak sorok insyaallah boleh nmpk sis😅

20wik - 25wik..