?

dari awl pregnant smpai da nk masuk 5 bulan, teringin nk mkn ketam, tp dilarang keluarga mertua nk mkn ketam, sbb 2 alam tkot ade effect pada baby?,sedihnya bila nmpk org mkn dpn mata tp kite tak boleh mkn,padahal bnda tula kite teringin, hanya mampu pendam dlm hati je, makkkk??

46 Balas

sy ketam lah bnde ttbe mngidam plak nk mkan ~ sblum preggy tk pnah2 mtk ketam 😂 sy makan je . alhamdulillah tak jd pape pun

Maaf bertanya,ketam tu hidup 2 alam ke?setahu sy mmg ada yg hidup 2 alam,tapi yg boleh kita makan ketam 1 alam je 😅

Sy makan. Teringin nk makan pape sy makan. Cukup sekadar jamah. Mcam durian, sy colek sikit je. Haha Asalkan dpt rasa

saya makan ja sis order shellout lagi cuma ketam ja la saya mkn kerang lala tu ta mkn la, suami mak mertua ta bagi

Boleh Jea Mkn. .saye time Tu 5 bln. .mmg t'ingin Sgt NK mkn ketam. .skrg sye 36wek doakn sye slmt b'slin yew. . .

Masa pregnant sy mkn je ketam hehe x apa² juga..biasalah org² dulu kan ada je kepercayaan..

Betul ke xboleh??sbb masa 1 trimester sy bedal makan banyak..2 3 hari jugak dok makan menu ketam

5y ago

Anak buah suami saya pn suka mkn ketam.. baby dia ok je.. Alhamdulilah skg dah umur 11 thn. Hihi

Syaa makn je sis..tak de makne nyer 2 alam....😂😂...karut sangat...makn je sis.....

Boleh makan..cuma jgn lebih2. 1 family suami sy siap tlg carikan ketam utk dimasak 😁

sy pon mkn je xde masalah n xpenah dengo plk ibu ngandung xley mkn ketam huhuhu.....