?

dari awl pregnant smpai da nk masuk 5 bulan, teringin nk mkn ketam, tp dilarang keluarga mertua nk mkn ketam, sbb 2 alam tkot ade effect pada baby?,sedihnya bila nmpk org mkn dpn mata tp kite tak boleh mkn,padahal bnda tula kite teringin, hanya mampu pendam dlm hati je, makkkk??

46 Balas

Allah u akbar.. Boleh rasa sis.. Jgn sampai kempunan. Insya Allah xda apa masalah.

Sis mkn je sikit..buat lepas mengidam tu..saya ada jgak mkn sikit masa 4 bulan...

Sama lh..nk mkn sotong pn x blh udang ngn ketam..tkut kesan ny nti p bby

Mkn je...fkir baik2, niat baik2... insyaallah jd y baik2 jg...Amin...

makan jak ba ,sy masa mngndung makan ketam ok pun bby ok jak .hahah

Mkn je la. Merepek je. Doa baik2. InsyaAllah xde pape

Makan jak sis... Saya mkn dari awal kandungan lagi...

Bole je tp mkn sikitt sekadar rasa saje

Boleh je mkan ketam masa pregnant. Aduhai.

Makan je sis, takda masalah pon nak makan