Darah beku dalam rahim lepas czer

Darah nifas sy keluar dlm sminggu mcm tu lepas tu stop dah. Check2 rupanya blood clot dlm rahim. Doctor nk on antibiotik tgk boleh kluar sndiri atau tak nanti kena suction. Sy nk cuba antibiotik dlu..ada sapa2 tau kes mcm ni. 🥺

1 Balas

Blood clot ni memang risiko selepas czer, samada tak guna ubat yg doktor suruh inject dgn betul di rumah, tak banyak pergerakan selepas bersalin atau lain2 punca yg saya tak tahu. Doktor yg boleh nilaikan ikut kepakaran mereka. Puan ikut arahan doktor, ambil antibiotic tu... Slow walk juga dlm 5 ke 10 minit di luar kena cahaya matahari utk dapatkan Vitamin D semulajadi( ikut mampu) , minum air kosong (suam) secukupnya, makan makanan lengkap nutrien. Elakkan makanan bergula dan tinggi karbohidrat sbb bakteria cepat membiak bila gula dlm darah tinggi... Makan makanan lebih dari sumber protein dan Vitamin C utk pemulihan luka.