Period selepas bersalin

Hi mommy smua..sy nak tanya,hari ke 35 berpantang sy ada kluar darah lagi lah ,xbyk sgt ,tak penuh pun satu pantyliner tu..darah nifas dah kering lebih kurang 2minggu selepas bersalin ..adakah ni darah nifas tak kluar habis ,tp last checkup doc kata darah beku dlm rahim dah xde..penah ke mommy alami situasi seperti sy ? #pleasehelp #firstmom

1 Balas

darah nifas max 60hari. kalau suci dalam tempoh 60hari, tempoh suci tak lebih 15 hari, masih dikira nifas. kalau suci lebih 15 hari, dikira haid. awak dalam kategori mana?

11mo ago

selepas berhenti darah nifas yg pertama,kurang dari 15hari kluar darah lagi,makna nya itu darah nifas ke ?