Luka czer berdarah

Assalamualaikum moms. Alhamdulillah sy dh selamat bsalin bln 11 aritu now tgh pantang hari ke 28. Start bbrapa hari lepas luka czer sy yg bhgian hujung tu bdarah dan bengkak. Sy dh ke klinik. Dr bg antibiotik, ubat cuci luka dan krim chlorop eye ointment. Lg sminggu kna cek smula. Tp ni dah 3 hari darah masih lagi keluar tp bengkak dah tak ada. Sy risau tgk luka czer sy. Mcm tak ada perubahan sebab darah masih keluar walaupun sikit. Tolong bantu saya. Ape cara nak hentikan darah ni. #pleasehelp

3 Balas

sama hari bpntang 28hari sy bslin czer juga..awak bpntang czer ada makan pati haruan tak??? lebih baik elakkan pati haruan ..tu penyebab luka bdrah kdg mlekat lekat..mkan oren sunkist ..jgn beli limau pulak sbb bpntng tak bleh mkn limau..oren sunkist baik utk luka czer ..kena amal sllu .. wlaupun lmbat smbuh tp luka jahit cntik ..klau still bdrah trus pegi hosp ..kena sntiasa keringkan bhgian luka tu 🥺🥺🥺 i feel u sis..skit tu

waalaikumsalam, bhgian hujung sy pun sebelum ni berdarah juga masa ulang alik klinik anak kuning . sy cuma pastikan area situ bersih saja, darah selalu bersihkan..lama juga baru berhenti darahnya tapi xterlalu bnyak la.. skrang dah baik baru sy tau ada benang yg dimatikan belah hujung tu😅patut ada darah boleh keluar , sy mati2 ingat terbukak sikit ke apa..

mgkin boleh try ke hosp pulak. mcm bahaya je berdarah lg