Darah nifas banyak lepas habis pantang. Normal atau tak?

Saya ni dah habis pantang.. Anak nak masuk dua bulan dah minggu depan.. Tiba2 dlm 3 harini darah keluar mcm period.. Sebelum ni mmg dah stop pastu kdg2 kluar titik2 pulak pastu stop.. On & off.. Biasa lah mcm tu kan? Pastu yg kluar drh mcm period balik ni normal ke? Hari sebelum kejadian ade kluar drh2 beku sikit2.. Normal ke? Risau pulak.. Ingatkan dah nak habis & dah nak boleh solat.. #seriusnanya #ingintahu

1 Balas
1y ago

Kadang memang sukar nak pastikan. Tapi bila refer penjelasan mufti ni kita boleh tahu boleh solat ke tak. Kalau berketul² mungkin saki baki tapi kalau sampai memudaratkan sampai susah nak buat aktiviti harian better jumpa doktor. Sama² mommy 💕