kita nak tanya pedpt awak semua wlwpn kita dah chck prgnt test di klinik,tp dlm kita prgnt tbe2

darah mcm haid ... Tp tk banyk just sikit2... 6 hRi keluar drh mcm haid...Agak pndpt korg mcm mne ye??

4 Balas

kalau keluar darah, better jumpe doc. lepastu banyakkan bed rest. jgn banyak gerak, jangan buat kerja berat. kalau boleh masak pun jangan. suruh suami masak. pengalaman saya 1st ngandung dulu buat mcm2 kerja dalam masa sama mmg keluar darah sikit. tp x risau apa lah sbb doc bagi makan duphaston n doc kata takde apa banyakkan bedrest. sekali masa 8 weeks saya keguguran sis. so nasihat saya, banyakkan rehat, banyak minum air, makan sihat2..

Baik jmpe doc.. Sy sma cm sis.. Sy xtau sy ngndung.. Blik rumah drh kluar skit2, n on off slma 1weeks..sy xpk drh ap.. Jmpe doc scan.. Doc bgtau mgkin ggur.. Tp alhmdulillah now lekat blik 11mggu

da 6 hari bleeding/spotting. blum jmpa doktor??? sis tak risau ke? bahaya tu, kne check doktr segera klau lbih dri sehari klua darah.

sis tgh pregnant ker ? kalau masa pregnanti keluar darah tu x normal sis . rujuk doc la sis ya sbab bahaya pada kandungan