Nak Minum Milo

Dapat tak minum milo dalam 1st trimester ni?

27 Balas

Minum je. Sy skrg 9 weeks. Tiap² hari minum milo. Sedap & x ganggu sistem penghadaman sy. In shaa Allah x ganggu tumbesaran bby. Stay positive 😍

Sy minum milo kosong..sehari 2x, sbb susu susah sikit nk msuk 😓..tp sy minum dlm stgh gelas je tiap kli mnum n sy buat milo tu nipis x pekat..

Bole je mnum,jgn tmbh susu cair byk2..Milo dh mnis...kalo ada sembelit,elakkn lah..xperlu mnum hari2..nnti ubat kita mkn pon susah nk bkesan..

Sy masa ank pertama suka minum milo.. Rasa bertenaga.. Tp tu laa.. Bab sembelit mmg ta boleh elak laa.. Nih ank kedua pon minum milo jugak..

Ya Allah puan..kenapa xboleh minum milo...minum je puan...milo ni sparuh org bila minum najis jd keras...sparuh org ok je...so berpada...

minum bole tpy jgn byk2 risiko gula berlebihan. sy minum milo jugak. just milo O. teringin minum la sikit secawan

Tq semua.. Sya ada rujuk doc psl ni.. Doc kata boleh minum tpi jgn berlebihan.. Gula tinggi.. Soo boleh minum..

Tgh trimister ke 2..boleh kata tiap2 pg mesti nk minum milo ais.. stakat ni buang air besar lawas lg..

boleh je mnum, tp xleh byk sgt la..pastu kne jarakkan dari time makan ubat..

Saya trimester kedua minom milo, hb low turun mendadak😫 terkejut rsaa hmm

4y ago

Masa saya first buat buku, Ada nurse kk ajar ,buat air sunquick cair² tanpa letak gula ,minum gitu aje ,pon ok juga