Milo ais 😅

Assalamualaikum., alhamdulillah dah masok trimester 3, nak tanya ibu2 dalam ni, milo ais boleh tak kalau minum hari2? Kalau tak minum rasa macam tak boleh duduk 😅

9 Balas

dulu masa 3rd trimester rajin jugak la mnum milo ais, dlm seminggu 2-3 kali je la sbb ada gdm 😂😂😂 milo tanpa gula/susu tambahan ok sikit tp klau hari2 not sure la

sy dlu pregnnt anak first hari2 kne minum milo ais.. sbb tekak xselesa..tp alhamdulillah.. pregnncy ok.. baby ok. dh 5 years skrg.. xsure if org lain2...

saya pulak bila tak makan manis, mulut rasa tawar je. ad mkan yg manis2, tapi kuantiti sedikit. risau GDM, khamis ni nak cek gula. hurmmm

1st preggy hari² milo & kopi ais. 2nd ni hari² teh ais. cuma tips la, stop minum sehari sebelum check hb. nanti tak cantik 🥰

Sy 3rd trimester minum hari2 bru effected kt hb. Skrg hb da low lak adoi sbb 1-2trimester mmg milo sje hehe skrg da tkleh lak

Kalau tiada masalah hb low rasanya boleh ja sis. Tp jangan manis sgat nnt tinggi gula

Hi sis. Saya minum milo ais setiap hari tapi saya tau tak bagus. 😅

saya pun selalu minum walaupun ada gdm..huhuhu..

Saya minum ja hari² sis ,