Tak boleh minum milo

Betul ke time pregnant tak boleh minum milo/air coklat sebab ade caffien? Tapi saya sekarang tekak cuma boleh terima air milo je. Hari hari rasa nak minum milo je. Bila minum air lain semua rasa loya nak muntah 🥹

3 Balas

Boleh minum, tapi kalau awak jenis yang akan bancuh milo dengan susu atau gula, cuba kurangkan susu dan gula tu. Takut nanti kencing manis pula.

Boleh minum jika tiada masalah GDM dan anemia. Macam saya ada 2 masalah ni. Gynae advice untuk elakkan. Jadi saya elakkan sepanjang kehamilan.

blh minum tp kena kurangkan...paling byk 1 cawan je sehari ...