Assalamualaikum maaf bertanya saya dah masuk 5w kenapa ya perut rasa tak sedap,,

Dan sat2 rasa sakit

8 Balas

saya pun sama dri 1w sampai 5w.. kdg2 malam2 tu xleh nk tido sebb sakit perut.. alhamdulillah pergi scan doktor ckp semua sihat dan simptom tu normal pda peringkat pregnant 1st trim.. awk boleh g cek utk sahkn..

normal rasanya..pada sy laa..sy first trimester mmg rasa xsedap perut,mcm cramp²,mcm mna tah..xtau nk crita😅 rasanya rahim nk mengembang kot.. selagi xda sebarang pendarahan.. bnykkan berehat..

Saya masa 5 week pun macam tu. Sakit , rasa tak sedap je perut. Alhamdulillah scan takde pape. Nanti, awak scan lah ya untuk confirmkan.

3w ago

Alhamdulillah dah scan lepas tu tanya doc dia cakap tu normal sebab baby nak membesar hihihi

Kalau badan saya , macam tu normal. 1st trim dlu mmg selalu cramp perut. Rasa mcm sakit senggugut pun ada.

normal sebenarnya. bendasing tetiba baru muncul dalam rahim kita. kalau risau, terus g jumpa doc

proses penempelan dekat rahim sis. tp kalau sis risau boleh p check.

try pergi scan sis..tnya doc..

3w ago

ok jaa Alhamdulillah

sy 5w g bercuti langkawi