Boleh Ke Bawa Bayi 2 Bulan Ke Pantai

Dan membawa keluar malam? Klau x bole apa alasannya krana sy ingin pujuk suami utk tidak suka3 bawa bayi ke tempat2 yg tidak elok

2 Balas

Pantai tak sesuai utk bayi. Saya ni tak ada pantang2 sangat,tapi keselamatn bayi mesti diutamakan. Banyak sangat cerita seram pengalaman org dewasa kena ganggu di pantai,apatah lg bayi yg masih harum dan hijab masih terbuka. Dlm rumah sendiri pun saya tak tinggalkan bayi lama2 walau ke dapur sekalipun,inikan pula diluar rumah. Elakkanlah bawa baby keluar malam jika tiada keperluan mendesak. Bagitau suami sis tu tak baik bawa baby jalan waktu malam dan ke pantai.

bkn sje krn pkp..tp klu bole wktu2 bayi msih merah ni xpyh la bwk ke tmpt awam...lg2 wktu mlm tanggung jawap kta menghindari bayi kta dr sebarang peluang mslh kemudian hari. pantai...malam jelas tmpt dan wktu tdk ssuai utk bayi brumur 2bln.. 2 bln tmptnya msih dirumah.. selain drpd trdedah dgn gguan mnusia..gguan wabak.. gguan makhluk halus pun wjud jg. fkirlah sebaiknya.. trgkn pd suami sebaiknya.moga dia fhm.