bayi naik motor

bolehkah saya bawa bayi umur 5bulan naik motor utk ke klinik desa dari rumah lebih kurg ambil waktu dalam 10-15 minit sahaja . tak apa2 ke klau sya bwa bayi naik motor brsama suami dan adakah bayi perlu pkai apa2 peralatan ? dan klau boleh bagaimana cara pegg bayi ketika dimotor ? hrp sudi jwb ye tq

2 Balas

sy dr bby 2 bulan naik moto. oky je bby smpai trtido2 tiap kli naik moto. tp letak dlm bby carrier la selamat sikit. klau nk pegang jgn bwk moto laju2 jela risau anak melasak kdg tk duk diam.

10mo ago

ok awak tq

5bln blh pkai carrier dkt bdn. cari dkt kedai2 dlm rm30

10mo ago

ok 😊tq