Kandungan kecil

Dah nk masuk 20 mggu, tapi prut still x nmpak, doktr ckap bby kecik, adakah ia bahaya dn berisiko buat bby, awal² mngandung ari tu, mmg urin asid yg tinggi 😥😥

11 Balas

1st pregnancy sama mcm saya perut still tak nampak walau 32weeks. cuma pantau berat baby je. kalau ikut chart berat baby 20w dlm 300gram. baby lepas 30w baru berat dia akan naik dengan cepat.

3y ago

yeke sis .. harap2 scan 25/1 ni oke laa berat baby .. risau sbb tahun 2019 pernah keguguran ..

saya pun masa pregnant baby 1st doc & nurse ckp perut kecik tp x pe sis, yg penting baby kt dlm kandungan membesar dgn sihat & sesuai dgn usia kandungan.

actually tak bahaya rasanya . sbb kawan saya pun mengandung perut kecik . bila bersalin baby cepat membesar . jangan risau .

klu first baby end of Bulan ke 5 baru nampak ataupun 6bulan...I pun MCM Tu...baby kena above 2kg masa nak bersalin...

Sama la esok saya repeat 20week scan but perut kecik doc ckp everything is normal include baby.. Think positive je

I punya due date sudah mau sampai tapi perut baru macam 5-6 bulan.. Dont worry.. Janji baby sihat

Donwori mommy.. As long as doktor ckp baby sihat.. InshaAllah allah permudahkan #TAPActiveUser

kite sama sis ,, perut still xnmpk lg .. 25/1 ni repeat scan utk 20minggu ..

saya pun sama jugak bby kecik ,sampai kena reffer hospital sebentar tadi .

Baby besar nanti teruk koyak & byk jahit