Tumpang Tanya Mommy's

Dah nak masuk 32 Weeks , letak apa ya pada nipple kita agar tak kering? Pernah pengalaman anak first susu ada nurse kata tapi kena cuci bagi buang kerak tak tahu kerak apa pada nipple . Nangis2 cuci demi anak sakit pun cuci juga . Jadi beby second ni risau terjadi benda sama . Ada tak mommys2 pengalaman macam saya ? Nak sapu apa ya minyak zaitun ke?

1 Balas

boleh minyak zaitun, minyak kelapa dara. kerak nipple tu mcm tahi mata jugak. nurse saya kata kerak tu bukan susu sebab aerola tu dah berwarna gelap sbb hormon tu yg kerak ada di puting. sy bersihkan kerak semasa mandi, dgn kain basahan. kadang saya berus guna berus ultra soft. kalau gatal saya letak minyak kelapa dara.

2y ago

sapu guna kain lembut , klu guna jari kuku kita tu bisa juga bagi puting tengah sensitif tu