Cuci nipple

Haii mommys, wajib ke cuci nipple? Apa fungsi dia? dah masuk 33 weeks tapi tak pernah sekali pun cuci nipple macam yg misi ajar. Selalu cuci dengan air masa mandi je Thankyou in advance mommy semua #ingintahu #firstmom #bantusharing

4 Balas

Kena cuci untuk buang daki2 yang ada. Susu2 yang dah keluar. Dan juga nak pbitkan nipple kita masa first time breastfeed nanti. Misi kk saya cakap guna minyak baby.

2mo ago

Typo: lembutkan

Mak saya dari awal dah pesan untuk cuci nipple. Sebab kalau tak cuci nanti boleh tersumbat. Susu tak keluar. Nak bf baby nanti susah

Misi ajar macam mana? Saya pun cuci masa mandi je. Bersihkan betul2 kot ada daki tersumbat.

2mo ago

Guna baby oil. Cuci dgn cotton or tisu lembut

Fungsinya untuk hilang kan kesan kotoran/daki. Cuci macam biasa waktu mandi.