Nipple perlu cuci ke masa pregnant?

Hi mommies2 saye first time mommies2 perlu cuci ke nipple kita saye 29 weeks.n nipple ade putih n gatal2 ade tanya nurse ckp x perlu cuci tapi saye is konfius ,tadi bace dlm ni ckp nurse suruh cuci gune cotton bud.so kene biar atau cuci ni? Hehe

4 Balas

ms sy pregnant, nurse soh cuci utk kebersihan & utk elak pori2 lubang susu tu tersumbat. kalau perasan, nnti akan ada keluar air putih jernih. tu tanda air susu bdn kita dh ada. saya bersihkan guna kain lembab je senag & buat dgn lembut je.

perlu... dkt puting kita tu ada yg putih2 tu..kena picit bagi kelua..sy kalau mndi suka picit2 bagi kelua.. takut sumbat ja nanti klu x bersihkan

sy cuci. buang kerak2 yg ada kat situ dh cukup, jgn dipicit or kacau lebih2

prlu kak..bg dya brsih2..

2d ago

hehe okei nnti kite bersihkan