Cuci puting payudara

Hai mommies . Nak tanya korang selalu nya cuci puting macam mana ya ? Any tips tak ? Ada ke yang cuci puting pakai minyak ? Sorry mommies nak tau jugak pengalaman mommies#ingintahu #bantusharing

6 Balas

saya guna minyak zaitun, sebab kalau guna air je dia macam bergetah. bila guna minyak mudah nak cuci,tak payah gosok kuat2 pon mudah bersih. Tak berani guna minyak mcm baby oil,sbb macam alahan sikit dgn minyak tu. Jangan guna sabun ya sis, nanti kulit kawasan areola tu mudah kering, mudah luka

Saya cuci guna baby oil . Ambik kapas muka titis kan baby oil atas kapas muka then tepek kat puting biarkan dalam 5-10 minit . Lepastu baru cuci . Memang tanggal daki-2 and kotoran kat kawasan tu..

Cuci masa mandi je. Lap dgn towel jgn kuat sangat. Cuci daki2 situ. Tp bukan selalu, buat la 2-3 hari skali

saya cuci pakai minyak zaitun memang tanggal kotoran.

sy akan cuci setiap kali mandi . guna air biasa je

Tak perlu minyak. Air biasa, cuci masa mandi tu je