Terlebih sensitive 🙈

Dah masuk 30 weeks ni terlebih sensitif pulak sejak kebelakangan ni. Cepat sentap dan sikit sikit menangis 🤣 ada mommies yang share simptom ni? Share la cerita paling kelakar mommies boleh jadi terlebih sensitif tu 👇🏻

25 Balas

hahahaha haha 😂😂 kelakar bila baca comment comment ni...hibur hati..😂😂😂😂 hmmm saya pulak dlu sentap takde sensatif bila ....suami nak pi keje😅🥴🤣🤣🤣 saya siap Minta suruh dia amik cuti annual leave 😂😂😂 so boleh teman kan saya ...suami gelak je 🥹🥹🥹 pastu kejap2 send wassap kat dia...kacau Dia...🤤🤤 saya first time preggy jadinya alhamdullilah takde mengidam pape...cuma sensatif nya tahap MENGADA NGADA..🥹🥲 Lepas bersalin semua hilang...focus 24/7 kat baby..now...suami lak Kuat jeles 😂😂😂😂😂😂😂😂 jeles nan baby....aloalooo 🥹🥹💜 Tomey je

saya terlebih over sensitif . suami pegang phone tak cakap dengan saya pun saya nangis , tidur tak pegang tangan pun saya nangis . kena warded suami tinggal sekejap pun nangis end up mintak discharge . suami lebihkan adik dia dari saya pun saya nangis , tak beli ape saya nak pun saya nangis . entahla semua benda nak nangis , kadang sedih dia sampai teresak esak termuntah . penat bethul camni , ni nanti entah kena warded nak bersalin pun confirm nangis pulak ni . adoi takde tips ke taknak bagi bazirkan air mata ni hahaha

2y ago

Alamak , menangis sampai termuntah ni paling epic 🤣🤣🤣 aduy la makyong2 , mcm2 ragam 🤣🤣🤣

Mcmne nk buat ya? sy mmg asyik menangis je 24 jam. Benda kecik pun menangis..sy nk air buah tp cakap dlm hati je, harapkan suami balik keje dia beli. tp suami tk beli. Dia balik tgn kosong tak bawa balik apa2. Seharian sy menangis cakap suami tak paham sy. padahal salah sendiri. Skrg ni pun tgh naik moto, cakap dgn suami, suami tak dgr. terus menangis teresak2 kata suami tak sayang..aduh penat la cmni. caner nk buat eh? Effect ke pada anak kalau asyik menangis je? Sy mmg setiap malam menangis smpai lebam bawah mata.

pengalaman saya, saya sensitif dgn suami sendiri. saya tau dia tertidur awal sebab kepenatan, tapi saya nangis kata dia dah tak sayang saya. tak cakap i love u pun dan tak pegang pun tgn. biasanya suami akan pegang tgn sy dan ckp i love u dulu sblum tdur. tak pasal² sy moody sampai ke pagi 😂. cuak suami pagi² tgok saya nangis. tnya apa slh dia.

2y ago

kita sama la 🤣🤣

Betul . Saya masuk 30w-32w sekarang sensitif sangat2 . Sampai saya pun taktahu kenapa saya menangis hahahahah , sambil mandi pun boleh nangis teresak2 mcm dalam drama hindustan🤣🤣 suami cium dahi pun saya nangis , takut member kot2 ada buat dosa besar , dia tanya kenapa ? Saya kata sedih , lapar . Hahahahahahahahaha 🤣

haha sya dlu, suami dtg peluk cium dahi tapi tiba² nangis .. lps tu suami cuak n tanya kenapa? dia ada yg buat salah ka? tapi jawapan sya pulak tak dijangka .. sya kata "lapar" sambil menangis .. suami boleh tolong gelak dulu pastu bru tanya nak makan apa 😂 aduhaiiii bila ingat balik moment tu lawak pun ada

husband sy suruh sy mkn ubat pun sy nanges sis..walopon baru 15w pregnant tp terasa sgt sensitifnya..tiap kali husband sy keja night shift mesti sy nanges..walhal sblm ni ok je..tak rasa pape pun..kdg tu suruh husband urut blakang, dia urut slow pun sy nanges 🤣🤣 tp siyes la perangai jadi mcm budak kecik...

sama wak🥺xboleh jauh dengan suami asyik nangis je..suami kerja bawa lori trpksa juga kena hdap..3 4hari kena tingal rasa mcm sbulan je🤭skarang dah 34mggu..skarang lgi kuat nangis sbb hujan2 ni risau tkut xboleh balik banjir la apa la mcm2 fikir

Saya baru 4 minggu , hurmm sedihhh sbb cik somi stalk fb ex die.. pstu sdih jgk bile somi tegur yg jgn letak barg die merata hurmm saya pun konfius sensitive sbb ngandung atau mmng saya yg jnis cpt sentap hhah blur jap… ni first baby first

normal sis.sy haritu pun emosi lebih.beli spender yg pkai buang kt drug store slh size,nk tkr xleh pun nangis beria lam kreta🤣🤣bile pk blik emmmm🤣🤣🤣🤣last2 beli kt shoppee je lg brganda2 murah n lg slese

2y ago

Aduyai . Beli spender tak boleh tukar pun boleh jadi sebab ye , memang kelako 🤣🤣🤣