Tidur Lambat - Anak Setahun 2 Bulan

Dah masuk 2 minggu anak asyik tidur lambat around 12mlm ke atas. Kadang bwk smpai 2 3 pgi. Jadual tidur siang okay je consistant timing.. 2 kali tidur siang dalam pkul 11pg dan 2 or 3 ptg. Dah try byk cara.. Gelapkan rmh lps isyak. Bwk die masuk bilik awal2 tidur..semua tak jadi..akan drag jgk smpai pkul 12 mlm ke atas. Kdg2 ade timing nangis2..lg kalau tak kasi apa nak..cara nak pujuk bawak main je. Tp mmg jenuh lah nk bwk tidur. Breastfeeding pun skrg suka nk gigit. Sblm ni tk mcm ni. Tp mmg perasan ada 3 gigi baru nk tumbuh. Ade mommy yg pernah experience yg sama?

1 Balas

Samalah dengan saya. Saya pun alaminya. Anak saya umur 1 tahun 2 bulan dan tidur pada pukul 2 pagi, 3 pagi dan kadang2 hampir pukul 4 pagi. Untuk masalah tidur anak saya, saya rasa dia jadi macam tu sebab saya ni kerja shift malam bulan ni. 10 malam - 7pagi dan working from home. Dia macam nak teman saya kerja 😅 #TAPsupermoms