Baby tido lambat , bangun tidur pun lambat x pe ke

my baby 6 months bln dpn...dia jenis susah tido mlm,kalau masa newborn bleh bt bnyk cara supaya dia tidur.. ni masa 5 bulan ni dodoi2 ke apa x jln..kene bf ngempeng smpai die tidur... tp tu lah lenanye kul 1-2 pagi...smlm jek awl sikit kol 12 mlm tido. tp bapak die balik keje,,bersuara sikit jek terus die bngun.. kwn bermain die dh balik umah kan.. maybe sbb timing mommy baba die active berbual have fun bersosial pun mlm2 so die mcm igt mlm TU playtime.. I can't change that because kami suami isteri mmng burung hantu,suami balik keje mmng lewat,,masa TU kalau baby x tido lagi die main ngan baby smpai baby penat ,,tidokan. so jdinye bile tido lewat,siang die tido bngun kul 2-3 petang. cause I baca baby umur die perlu tidur malam 11jam at least.. mcm make sense kalau die bngun kul 2-3 petang Bru active. cumanya...how to fix eh? sebelum ni dh try mndikan awal kul 8-10 pg main ngan die siang hari... tp die merengek nak tido balik .. 😅😅😅 ini gambar anak kesayangan saya masih tidur lagi...😅

Baby tido lambat , bangun tidur pun lambat x pe ke
1 Balas

That means mindset sleeping schedule anak sis mmg dah set from 1-2am. Tu yg dia bangun lambat sbb belum puas dia tidur. Not too late to fix. By 10pm sis dah kena start tutup lampu & create sleeping comfy mode tu. Anak saya since 3m dah buat camtu. Sampai dia besar, before this NB dia high need mmg tak tidur malam. 10pm tu saya baring je atas katil, biar dia main2 golek2 sendiri sampai dia penat then nangis baru saya bg nenen & terus tidur. Tp kesian laki sis kalau balik lewat xdpt main dgn anak dah. Mcm saya working mom mmg tidur awal bangun awal jadi anak kena follow my sleeping routine. Btw berat baby brp kg?

1mo ago

tq sis for ur opinion..think so too...7kg mse 5 bulan