Baby tidur

Momy kat sini macamane Ye jadual tidur utk baby 3 bulan. Anak sye 3 bulan 5 hari. Tp masih jugak susah nak tdur malam. Saya stress sgt dah.. Klau siang tu snng je lene ye.. Klau malam ade je nak meragam ye xnak tdur.. sye cuba dah kurang kan tidur siang tp sama juga. Siang saya xbg langsung susu fm boleh je lena lme.. tp malam bg susu fm pun sama je.. penat sgt rasa badan ni tak dpt tidur malam straight 2-3 jam.. sbb anak sye bgun pkul 12.. trus xnak tdur.. kdg2 Smpai pkul 4-5 pgi xnak tdur 😣

4 Balas

baby saya, siang tidur buai, 2 jam..kadang2 smpai 3 jam. malam tidur katil. jam 8 pm lebih lepas susu, dia tidur sendiri, then bangun jam 11pm susu, terus tidur. pastu lebih kurang jam 1 atau 2 lebih bangun susu, tidur sampai 4 atau 5.. bangun susu lagi,tdur. kdng2 smpai 630 pagi atau 7 lebih dia bangun, kasi susu sikit, lepas 30min gitu, sya kasi mandi sebab memang dia tidak tidur suda tu😂. lepas mandi baru tidur.. buai

1y ago

Seronoknya macam ni 🥹 sis fully bf ke?

Kalau saya, bagi rumah terang waktu siang. Jangan tutup langsir. Bukak tingkap. Bila waktu tidur dia baru saya kurangjan sikit cahaya masuk. Tidur lena 1 hingga 2jam, bangun kan dia ajak main, borak sampailah time tidur semula. So far alhamdulillah, malam lena tidur. Dia bangun 2 kali je malam untuk menyusu.

Bby sy ok dah. Start 3 bln, wktu siang sy lebih kan masa bmain dgn bby. Bila dia aktif wktu siang, automatic mlm dia nk rehat. Wktu nk tidur make sure dh kenyang, sendawakan dia & pasang ayat quran smbil tepuk2 lembut. Kdg2 sy buka white noise utk bg dia lena waktu mlm.

Baby sye jadual dia 2 jam lena 1 jam awake . 3 jam sekali susu 4oz mcm tu . Kalau malam mmg dia tidur je smpai lah pukul 6 nk susu . Kadang 1 kali bangun kadang 2 kali .

2y ago

oh.. Alhamdulillah la baby okeyh..