Low HB ?

Dah makan banyak hati ayam, daging2. Avoid tea, coffee, milk. Drink more juice. Now, makan zincofer sebijik, twice a day but still hb low ? today week 25 ??

Low HB ?
53 Balas

Haha sama lah dgn saya sis. Sy now dah 31w4d. Makan dah mcm2 hati, daging, ikan salmon, buah delima, mcm2 lg lah. Segala jenis caffein mcm milo teh kopi pun dah avoid. Tp still sama 9.3-9.9 je hb. Sampai malas dah nk layan ngn Hb low ni. Yg penting saya & baby dalam kandungan sihat. Masa last checkup haritu, Doctor ckp sy ni maybe jenis zat besi yg tak mudah serap dlm badan. Wallahualam la. InshaAllah la ikhtiar pun sudah. Selalu berdoa yg kita dan baby sentiasa sihat & selamat sehingga melahirkan. Huhu jgn stress2😅😂

4y ago

Cuba try consume vitamin C , air sunquick ke, air limau ke😁hehe