Boleh ke minum air kelapa masa 28 week.?

Dah lama teringin nak minum air kelapa sekarang dah boleh minum ke.? Sebab hari tu nak minum mak dengan mak mertua kata tak elok kene tunggu dulu.. sekarang agak ii dah boleh minum ke.?

8 Balas

Sis sy awal awal dh minum air kelapa, tkde apa pun kalau minum, mungkin kebetulan org lain keguguran, entah la nak cakap apa, sy tgk kebanyakan org minum okay, org tua ni mmg mcm tu sis .. kdng apa dorng ckp ada betulnya ada tak betul, kalau sis takut nak minum, minum skit jelaa, jangan hri hri 😂

awk, air kelapa boleh minum bila2 pun..yg kata pantang minum ni mitos semata. sy dh 2 kali pregnant..air kelapa la yg sy kerap minum dari awal...ank2 sy lahir smua sihat alhamdulillah.

2w ago

air kelapa xbersalah pun.

Sis, sy 1st trimester dah terminum juice nenas 🤣 And in my 2nd trimester almost 2-3 hari sekali minum air kelapa & soya. Semua yg pantang2 ni mitos je.. enjoy your pregnancy!!💓

saya dari awal tau pregnant dh minum air kelapa. smpai skrg saya minum lagi. alhamdulillah takde apa. tp air tebu saya tak berani minum 😅

6 bulan ke atas dah boleh minum air kelapa. untuk perbanyakkan air ketuban

Kalau awak ada GDM jgn banyak2 sangat.. air kelapa high natural sugar juga..

blh ja minum sebenarnya...tp lgi elok tanpa gula

saya dari 1st trimester minum air kelapa 😆