mangga

boleh tak sy nak makan jeruk mangga teringin sangat tp mak mertua tak bagi ? nak minum air kelapa pun tak bg baby 8 weeks

7 Balas

Saya dulu 4 week dah makan mangga masam. Mengidam dia lain macam. Sampai nak nangis. Dalam masa yg sama sy juga kuat minum air kelapa pandan. So far tak ada apa2. Boleh ambik utk cicip rasa sja tapi jgn ambik dalam kuantiti byk. Kesian kat baby keinginan tak tercapai. Sikit jer sis jgn byk ye

sis . daripada makan jeruk,baik beli mangga muda . sama je rasa dia . 😂 . air kelapa takde masalah . jangan la minum depan mentua. ajak husband pergi minum dekat luar

Makan je jeruk tu...mkan skit2 suda la..air klapa sy awal2 pregnant minum sbb tekak rasa sejuk minum air klapa tu..alhamdulillah baby scan stakat ni sihat..

Boleh ja makan..kita rasa2..bukan nak makan byk sgt...buat hilang teringin...

Bile sy tau ngandung je kerap minum air kelapa sis,br 2 3minggu takde hal lh

Apa2 jeruk & air kelapa tu tajam sis. Better elakkan

Saya makan elok je

4y ago

Tapi tapi elakkan untuk first trimester. Second tu bedal la ape nak