Bebanan Kerja

Dah lama kerja dengan company ni.. dah masuk 4 tahun. Selama ni tak de pun banyak cuti or MC. Tahun ni cuti banyak sebab pregnant. Bukan saja2 nak cuti. Dah app sana sini. Sangkut pula gula mestilah kerap pergi checkup. Ni nak samakan saya dengan staff sebelum ni yang pernah pregnant. Alahan dan masalah orang pregant mana ada sama. Dia nak cakap yang sekarang saya malas dan xambil tahu pasal company.. Padahal selama ni saya kerja Rajin2 dia langsung tak nampak. Hanya sebab saya banyak cuti terus dia kondem saya? Maafkan Bonda baby sebab buat awak stress.. Insyallah tahun depan bonda Resign terus.

20 Balas

Biasa la sis.. Sbb tu kalau kerja jgn syg sgt kerja tu.. Bila kita sakit ke ape ke preggy ke.. Bukan dorg kesah pon.. Dah xnampak apa yg kita buat dulu.. Di mata depa nampk yg xbaik sja.. Sy pun dulu gila kerja.. Bila dot tahu preggy.. Dan terpaksa amik bnyk cuti.. Sbb awal2 preggy ada problem.. Last2 sy brenti kerja mcm tu aja.. Sbb dorg x larat nk bayar gaji buta bulan2 (sy dpt mc 2 bulan dari doc ) terus bincang supaya xperlu sign contrct sambungan.. Tp xpa.. Rezeki ada kat mana2..

4y ago

Terima kasih sis.. memang betul pun. Tp lg 2 bulan je. Harap boleh bertahan lg la