.

Dah hampir 2 bulan PJJ dgn suami.. Belum habis pantang dah PJJ.. Tapi bila anak makin besar, makin banyak ragam, rase susah sngt.. Kkdng rase fedup sbb kne jaga sorang2.. Hahaha.. Nampak beno kebudakan nye.. Tapi itu laa kenyataan nye.. Dgn tak cukup tido bila malam, nak tdo siang mak nye laa plk tak biasa.. Saje nak luah.. Hahaha.. Ni kes anak tido, mak tak boleh tido lagi la ni.. Btw, mama sayang anak mama walaupon kkdng mama stress dngr awak nagis xberhenti ??

.
35 Balas

Jaga anak ni memang mencabar sorang2. Memang kita rasa sangat2 perlukan sokongan dan bantuan. Kalau tak dapat bantuan fizikal pun, bantuan emosi sangat di perlukan. Pengalaman saya berpantang sebelum ni, husband nak kita berpantang kat rumah mak dia, rumah mak mertua kita. Kita ni pun belum sampai setahun berkahwin (baru 9 - 10) bulan berkahwin, tak biasa dengan keluarga dia. Memang sangat2 tertekan dan penat. Kalau berpantang di rumah mak sendiri berbeza dengan mak mertua. Suami pulak lepas hantar rumah mak dia, dia balik kl. Kita ni, penat macam mana pun sengan nak bagitau mak dia. Dah luahkan pada suami, tapi dia nak juga kita berpantang di rumah mak dia. Pernah juga sekali tu masa berpantang termarah anak. Sebab penat sangat. Anak asyik meragam, tak mau tidur. Tidur tak sampai sejam lepas tu terjaga menangis. Dari 8 malam sampai ke 3 petang esok nya, baby tak berapa tidur. Kita pun masa tu rasa, kepala dah ting tong, dah tak boleh ber fikir waras. Apa2 pun semoga Allah permudahkan urusan kita semua untuk menjaga anak kita dengan penuh kasih sayang dan kesabaran. Aamiin 🤲🏻