40 minggu 2 hari

Dah dapat surat serah diri? dah lebih hari overdue.. cepat keluar baby? mummy risauuu.. moga semua doakan saya dipermudahkan urusan bersalin ya.. tak sabar nak jumpa anak pertama ni..??

38 Balas

Sama dgn sy ms ank sulung..overdue smggu..bukaan 1cm sehari masuk seminggu..then sy cuba petua bukaan jln tu (baca Surah Atthariq, bykkn berjalan-yg ni mmg xlarat sgt mmg xbrp nk buat, suruh suami buat air yasin byk2 mnum, pastu yg ni byk org larang tp sy urut dgn bidan yg berusia yg byk pengalaman..dia btulkan kedudukan baby.kdg baby duk senget so kepala dia xbtul2 duduk kt tmpt yg btul ntuk mudahkan bukaan jln, bykkn ckp n pujuk kt baby mommy xsabar nk jumpa baby, last bersama suami walau xlrt tp demi baby-tips yg ni ramai menjadi). Ms jln 2cm sy mkn telur ayam kampung sparuh msk then mnum air milo suam..tawakal je..Subuh sblm kena induce tu sy doa byk2 smp menagis ms tu..ms cek jln tu tpt2 bukaan yg xperlu induce..dgn izinNya kn..mommy jgn risau sgt ye..inshaAllah nti cpt je baby nk kluar xlma dh tu

sy ni pn dh 38minggu 3hari ni sis msih tda tanda lgi..takut nnti jmpa doktor suru branak paksa. sy dh alami tu smua..sy truma masa tu.blum pecah ketuban dh d masuk ubat.tuhan je yg tau sakit pd masa tu

In shaa Allah.. Moga dipermudahkan urusan.. Saya pun haritu overdue..40 minggu 2 hari..anak pertama jugak..Alhamdulillah dapat bersalin normal n baby sihat.. Doa n istighfar byk2 ye... ☺️

Saya pn sma... Dah 39w... Xnk overdue, nnti kena induce... Tp xnk pikir byk2 sgt nnti darah tinggi pulak.. stiap hari doa bersalin sebelum due...

Bestnya tngok org dh nk bersalin sy nie lg 6bln nk kena tunggu turn bersalin.. Harap sis cpt bersalin k.. Dan selamat berpantang

Semoga di permudahkan, usap² perut 2, pujuk² baby suh kluar.. Seronok kot dlm 2 xnk kluar lg 😇

Semoga dipermudahkn .. Allah is great .. Dont worry .. Always berdoa ..

Semoga dipermudahkan segala urusan awak. ❤️

Saya 41 weeks 1 day. 😂 Semoga dipermudahkan urusan sis

semoga dipermudahkn urusan sis dan baby .amin ya rabb