Barang baby

Dah 7bulan tapi still blur nak beli apa. Laki bini bila masuk tempat baby,dua2 ketawa..lepas tu krikkrikk keluar dari kedai..sebab macam tak percaya nak ada baby..hahaha Harapnye harini ade la hasil pancingan kat baby expo??

43 Balas

Toiletries Set: -Bath to toe ✅ -Baby powder✅ -Minyak telon✅ -Baby oil✅ -Laundry detergent -Bottle & nipple cleanser -Mouth cleanser -Wet tissue✅ -Changing mat✅ Grooming Set: -Brush comb✅ -Cotton bud ✅ -Pampers Nb -Nail clipper✅ -Thermometer Breastfeeding Set: -Breast pad -Breast pump -Bottle✅ -Bottle brush -Plastic storage Clothing Set: -Barut perut (umi buat) -Kain bedung✅ -Tuala mandi✅ -Sapu tangan✅ -Baju lengan panjang✅ -Baju lengan pendek✅ -Sarung tangan ✅ -Sarung kaki✅ -Topi✅ -Beg baby✅ Others: -Baby bath ✅ -Kelambu baby✅ -Set tilam baby✅ -Baby swing -Car seat baby✅ -Penyidai kain ✅ Mommy: -Kain batik✅ -Stokin bersalin -Set bersalin NR (akar herbanika, minyak , phyto) -Mandian herba -Pilis -Nursing bra✅ -Maternity pad -Bengkung✅ Ni y sy punya list..hahaha ank first kan..

4y ago

Tapi toiletries baby tuh semua y kecik nak2 baby powder taya beli pun tapi kalau beli sy ambil y pureen y kanji y corn kot kulit baby sensitive ke kan..lepas tuh bju pun dua tga helai je..newborn..

😂hehe..mcm sy husben yg pling xcited..dia list down pe keprluan bby...smua kprluan bby slalu pkai husben cri by google dan juge tnye adik pmpn dia sndri..hehe..tw2 dia ajak g expo bby tag dkt fb n kata yunk mggu ni g sni eh..hehe..pstu set jdual dia nk g mne bli brg bby..selain tu de juge bli brg n shopping by online.😆😆😆.esp dkt shopee sbbnye ada free shipping lg rajin nk shopping selain hrga nye murah dr bli dkt mall..hehe😂😂😂

5y ago

😂😂😂hehe...

Sma la kita 7bln, tp sya dh complete barang bby, dr preg 4bln lg sya dh prepare list, beli satu2, tak mampu beli sekaligus, beg bawa hsptl pun dah stanby, tunggu nak beranak je ni, risau klau emergency kes, sebab sya belajar dr pengalaman ank pertama dlu, semua jd kelam kabut, xde itu xde ini, bby meragam lg xtau buat apa, kali ni tak nak jd mcm dlu.... Hehehe

Sy dlu wktu preggy ank pertama pun blur nak beli apa, masuk kedai jual brg2 bby mcm mimpi pula tgh pilih2 brg bby.😂. Benda first sy beli wktu tu baju newborn dan sarung tgn kaki.😊😊😊. Sy x beli sekaligus sbb masih blur.. dan seterusnya brg2 bby yg lain smpai lengkap. Dlm masa 2 bulan juga sy lengkapkan brg bby sbb masih kekok dgn brg2 bby.

mcm sy..sy listkan dlu kt umh siap2..contoh arini fokus utk beli baju utk mlm bby.. hari je sy hnya cari brg yg dilist saja.. esokkan list plk utk baju siang baby..mcm tu la..hehehe😂 tiap nk pegi bli msti bwk list yg dtlis tu..xla blur sgt..sbb ank first..hehe

Jgn lupa buat list brg yg perlu dibeli, kadang2 jadi rambang mata bila tgk byk sgt brg2 baby.. Sy gi shopping brg baby dgn husband pun dia blur tak tau nak beli apa, yg dia tgk mainan bdk.. 😅 Sy ckp baby baru lahir mana reti main pape.. Dia pun tergelak je..

5y ago

hahahaha yang saya dgn husb terbalik, saya pulak tanya dia nak beli mainan ke pastu dia jwb mcm tu la dgn saya, apa ke baby nk main apa 😂

Sy kalau masuk kedai barang baby, suami yg excited. Mesti terbeli at least 1 barang/baju utk baby 💆now dah susah nak shopping kat luar sbb suami bz kerja. So jawapnya dihujung jari saja la. And yes. Shopee!!! 😁

sama la kita.. ni list yg i buat.. lepas sepuluh kali kira.. tapi untuk hospital laa.. sbb newborn mama i ckp beli sikit je untuk pakai beberapa bulan.. dia cpt besar.. harap dapat membantu.. ❤

Haha samalah 😂 dua2 blur... sy yg pergi beli pilih apa semua husband duduk je dkt kerusi berjam jam jg lah dia tggu kesian hehe 😂 dia punya kerja bayar barang je 🤭😂😂😂

Sy brg baby smue dulu dh sedekah dkt org xsangka plk after 6 year pregnant semula now nk kn beli baru bile pg tempat baby syik ckp dgn hubby relax dulu la 😂😂😂