Expo vs Kedai biasa

Hi mommies.. Ikut pengalaman mommies semua, nak beli barang baby dekat mana yang lagi murah dan berbaloi? Baby expo or kedai biasa yang ada sale? Thank you in advance #firsttimemommy #firstbaby

29 Balas

Kalau bajet just utk pakaian, botol, pamper nb, kain bedung kain barut, set brg mandi , tissue dan brg yg kecik2 ringan2 tu siksampai pon rm150 kalau awak beli kat pasaraya. Saya dgn rm200 dpt beli brg baby newborn lengkap termasuk baby rocker dekat pasaraya. Kalau kat shoppe n shoppingmall mmg takle go lah rm200 tu 😅

Aeon tgh buat Kids Fair skrg ni smpai 8 mac nanti. So pada sesape yang ada mom's card dapat extra diskaun 5%. Boleh la window shopping mommy2 semua 😊. Sy ada pergi kedai baby tak murah sgt. Lebih murah n banyak piliham dekat aeon or parkson kalau nak carik baju newborn, pampers

4y ago

Mom's card tu blh apply kat kaunter bayaran. Kena isi form tapi x banyak n terus dapat kad. Bila bayar dapat extra 5%. Nak lagi best beli time dapat voucher 😊

Saya pegi expo dulu brg lg mahal. So better beli kat shopee sbb murah. Tp bca dulu la review sblom beli. Kalau brg2 besar mcm car seat, stroller je beli kedai sbb nak test sesuai ke x and pastikan brg elok

Sy pown ngah survey2 brng baby.. Expo lg mahal tok barang yg biasa.. Kalo brng besar2 murah la skit.. Dekat kedai2 baby pown mahal.. Huhu.. Last2 beli kat shopee & g mall jer.. Cam parkson or aeon.. Lg murah..

hi..depends pd brg yg kita nk beli mommy..ada brg yg kt expo murah n kt kedai mahal..n ada jugak yg kt kedai murah, expo mahal..so mommy kena listkan dulu brg2 apa mommy nk beli n survey dulu harga2nya 😊

Dari anak 1St memang tkde beli dekat expo.. Tak terdaya ramai2 tu.. Rasanya harga pon boleh tahan jugak 😅 beli dkt kedai brng baby je, takpon pasaraya tengok mana berkenan rembat je

Saya beli kat shoppe, kedai baby & pasaraya. Tak suka pergi expo sebab nak kena bawa anak-anak lagi. Nanti anak2 buat perangai. Suka pergi shopping tempat y anak2 selesa.

kalau saya tengok dekat shopee ja..banyak pilihan dan harga..selalu ye dekat kedai biasa mhal..expo saya tak pasti..sebab memang tak pergil kalau ramai orang..huhu

Thank you mommies for reply.. At last bym beli dkt shopee.. Hehe.. Baju mostly beli dekat kedai... Lagi murah compare to expo..

Expo lg mahal .baik kedai2 biasa je .tp sblm beli rajin2 laa survay dulu .nk senang online tp compare jgk la dgn hrga kedai