overweight?

Dah 37w, seminggu naik 1kg smpi kna p klnk chck bp n urine..ada tak mommy mcm ni..nk dkt brsalin lg lalu nk mkn?

20 Balas

sama sis .. 😅start 34-36w, naik 1.1kg.. then 36w-37w naik 1kg lagi 😅 trus kena jmpa doktor.. lagi2 sy ni gdm

Same case sis.. haritu saya naik 3.5 kg dlm masa sebulan.. terus kena daily monitoring.. 🤦🏻‍♀️

Sama la Kita sis.. seminggu Naik 2kg.. tapi nurse kata ok sbb Masa petengahan preggy berat turun byk

36week.. baik 5kg 😂 checkup smnggu lpstu naik lagi 1.5kg. ni kna chck bp tiap hari plak

4y ago

aah 😂 sbb msuk trimester 3 bru naik bnyk brt bdn. aamiin hehe

samaa... saya smpai 3 x minum air gula.. haha selera dr awl preggys smpai ke hujung

36weeks naik 2kg. Doc xckp ape2. Mgkin sbb sblom ni berat makin turun and kadng2 maintain.

4y ago

Sblm ni brt ok je sebulan naik 1kg,msuk 37w kna seminggu p chckup,berat naik 1kg pula..dktr riso tkt kna sawan mengandung ja,tp alhamdulillah bp n urine ok ja🙂

Mula2 tak lalu mkn,bila dah dkt terlebih lalu pula ni dah 79 kg,obess da huhu..

Ada.. sy laa. Nt lepas bsalin pantang suree trus turun berat badan pon jd slim

Sama ii .mula ii pregnant tk lalu mkn .masuk 7 bulan kuat mkn

4y ago

Mkin nk control,mkin lalu nk mkn🤣🤣

Biasanya makan waktu malam yg cepat naik tu 😂