Kurang selera makan

Hi salam semua,betul ke kalau dah nk dkt brsalin selera kurang?skrng sye dh 37w makan nasi cuma 1 senduk je selbih nya air sehari sekali je rasa nk mkn dulu tengok benda macam macam nk mkn skrang tak dah,saya baca tu salah 1 tanda nak bersalin #ingintahu #SeriusTanya

10 Balas

saya masa ank first, mula2 mengandung xde alahan apa2... start 8 bulan, dapat alahan.... sekarang pregnant Kali kedua, awal2 dah alahan, stop, ni dah nak masuk 34m jadi balik. ikut orang juga kot... macam saya, baby mcm slow sikit gerak. rasa pedih ulu Hati Tali tak lapar. mungkin faktor stress kerja ye juga, risau gastric. tu buka puasa minum air banyak2,

Mungkin betol lah tu... Saya 36weeks. Sahur tadi makan sikit jer... Lepas tu muntah semua selepas subuh tadi... Dah lah chek up hari ni... Test urine kotor... Nurse minta minum air ulang test. Lepas minum air. Urine elok pulak...nak2 dekat due ni Macam2 pula ya... Dgn keputihan nya... Gatalnya... Moga dipermudahkan urusan sis dan saya untuk bersalin nanti.

Saya start 33weeks dah kurang selera tapi berat terlebih naik. Hairannn betull.. Setiap kali check up asyik kena bebel je dgn misi. Pose ni pun berat lebih jgk. Adoii. Xtahu laa nk control macam mana lagi. Skrg 35weeks..redho jelaa kena bebel punn...

sy pon sama mkn kurang,smlm jumpa pakar sbb bby besar n air ketuban banyak sekali dh 2cm.dh xrasa sakit lg,doc bgth klu xbersalin kena serah diri mahu dpn.

sama, selalu nasi satu senduk sekarang setengah senduk pon xlalu.. nak mkn cemil-cemilan je cm kuih², baulu, roti, coklat.. tp berat still naik standard..

normal bagi sesetngah ibu sis. kadang tu ada yg datang balik alahan muntah2 dia. pape pun kekal dehydrated sis. bulan puasa ni tambah2 musim panas

sy 33 weeks pun da 2 minggu tkde selera.. smpi berat turun kne tegur dgn nurse pun jwb tkde selera still kne pksa mkn smpi kdg loya tiba2

em samalaa start 35 weeks sayaa dah kurang makan . berat badan pon susut 5 kg dahh . mkn jaa muntahh 😭

Tak pasti pula saya sebab saya takde rasa macam tu. Saya bersalin 37w. Selera makan saya macam biasa

sy 34w selera drop mkn skli shri je nasi.. kdg xmkn nasi terus..