Gatal2 badan

Ada tak yg pernah alami situasi mcm sya . Gatal2 hmpir 1 badan . Makin di garu makin merebak . Kaki , tangan , lengan , peha & perut penuh dgn parut hitam . Mula2 gatal , bila digaru timbul bintik2 merah . Makin digaru , makin rasa gatal . Lepas tangan gatal , kaki pula yg gatal , and begitu la seterusnya . Gatalnya x bole tahan . Gatal yg teramat . Sudah sapu lotion calamine , minyak gamat , baby oil , lotion baby , limau kapas & air garam . Semua pn x jalan . Suda 2 minggu sengsara mcm nie . Allahu ? hbis badan luka2 . Asal mandi pedih ja rasanya .

1 Balas

Jgn garu sgt nti parut susah hilang.. Dh try sabun cetaphil? Or sabun marine essence pn ok