Baby Not Active

Dah 35 minggu, normal ke baby dlm perut tak aktif mcm selalu? Tapi cukup je tendang 10x setiap hari. Tu pon x kuat sangat.

5 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Saya pernah tanya doctor tentang ini, doctor kata kalau baby makin membesar, tulang2 dia makin kuat, so dia punya pergerakkan pun makin kuat & active. Tak ada istilah ruang sempit, kalau kurang gerak better pergi jumpa doctor. Jgn ambil risiko sis.

2y ago

Betul, prof Imelda pun ada tulis "tak ada istilah ruang dah sempit" kalau rasa kurang gerak tu terus je ke hospital.

maaf sis.. sy baby 35w jg.. baby kurang aktive gerak.. bila dtg hspital untk monthly appoiment.. tibe2 kene bersalin hari yg sama jg.. sbb air ketuban dah kurang.. better sis g hspital untk perkembangan baby di dalam

Sy dulu mkin bsr kndungan mmg makin slow gerakan bby dkt dlm tapi Alhamdulillah cukup tendangan dia .. tapi setiap ibu n bayi kan lain2 so kalau rasa was2 or tkt better prgi scan la

Janji cukup kiraan, in shaa Allah baby okay je sis. Ruang baby dah makin sempit. Kalau sis risau, boleh pegi scan sis.

bole refer kkia terdekat