Baby Not Active

Dah 35 minggu, normal ke baby dlm perut tak aktif mcm selalu? Tapi cukup je tendang 10x setiap hari. Tu pon x kuat sangat.

5 Balas

Saya pernah tanya doctor tentang ini, doctor kata kalau baby makin membesar, tulang2 dia makin kuat, so dia punya pergerakkan pun makin kuat & active. Tak ada istilah ruang sempit, kalau kurang gerak better pergi jumpa doctor. Jgn ambil risiko sis.

4y ago

Betul, prof Imelda pun ada tulis "tak ada istilah ruang dah sempit" kalau rasa kurang gerak tu terus je ke hospital.