Normal ke kalau bayi bergerak tapi tak tendang?

usia kandungan 29 minggu, baby bergerak cukup 10x dlm 12 jam tetapi tiada tendangan adakah normal?

5 Balas

Emmm saya dah 34 minggu pun jarang nak rasa baby tendang. Dia memang sejenis baik ye gerak gerak sopan je 😂 perut nampak gerak gerak tapi takde rasa apa pun 😂 cuma sekarang ruang dah penuh sangat baru start kuat sikit bonjol kat perut

klu sy nak bg dia gerak rasa kick2, sy byk minum air.. then bawalah dia sembang2. usap2 la perut mummy dgn kasih sayang. lebih 10 kali da rasa, ok dah tu. if mummy rasa x sedap hati, refer terus ke hospital.

kalau dah cukup gerakan it's okay, yang tak okay kalau baby tu tak bergerak langsung, berpusing atau tendang... kadang ii dia tendang ja mungkin kita tak perasan

samalh ngn sy 29week 2hr.skrg ssh nk tgk kick bby.kiraan ckp 10x.tpi bila gsk2 tu adalh bby kick.klu tdk cm rasa getaran je

Sama larh sy pun 29minggu 2hari kekdg ada rasa bergerak saja tendang skali skala ja tpi ckup larh 10kali