mengandung yg ke3

Dah 19 minggu masih mabuk lagi,mngndung pertama dn kedua sekjap je mabuk yg ke3 ni lme...? makan ubt tahan muntah tu pon xlut...makan ape je ye yg boleh kurang kan tekak loya ? Masam2 mmg x dah cbe muntah jgk

11 Balas

Sma mcam sy..prggy kli k3 ni mabuk teruk sgt..Dri start prggy smpai 5m muntah2..skrg dah 36d3d msih rsa loya2 n pening..stop kejap je smpai 7m..time prgy 1 n 2 x truk sgt cm ni...Brtabah la sis..nak xnak kne hadap jgak..

Sis , boleh cuba jus mamariam utk kurangkan loya. Sy pon dlu loya kuat jugak, bila amal dah kurg loya². Mkn tu kena la pksa jugak perut . Huhu. Nak try jus boleh pm sy www.wasap.my/60145057837

Minum any juice yang ada masam sis contoh jus orange,blueberry,mixberry, air yogurt bless lowfat tu. Sebab masam tu kurang kan mabuk, loya tu semua . Inshaallah .

Saya sampai kndungan 7 bln mabuk..hahahha..mkn buah ja..nasi smua tk masuk..dh msuk 34mnggu bru blh telan mcm²...

5y ago

Thankyou...

Sama.tp Saya dah tak muntah cuma kurang selera mkn.skrang 21w pun still sama jugak.

Awak cuba try jus mamariam.. Harap dpt membantu kurangkn alahan. Insha Allah

Mandi pagi2 sejuk2...sya buat mcm tu hari2 hilang pula alahan tu..

Cuba banyakkan makan buah sist...exp pisang...☺️

Mkn byk buah, n try consume jus mamariam