Cadangan untuk elak dari muntah berterusan?

Da masuk 2nd trim tapi masih tak boleh nak telan nasi😌 Bau nasi n masakan langsung tak boleh bau. Kalau bau je auto muntah. Pastu muntah non-stop. Kadang kesian baby dlm perut. Da paksa makan pun sama je. Ada cadangan tak nak elak muntah berterusan selain dr makan ubat tahan muntah? #firstbaby

3 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Maaf puan, no idea sbb lain pengalaman. moga puan cepat pulih dgn baik tanpa mudarat. kuatkan semangat ya, redha dan sabar dgn ujian kehamilan. ingatkan diri semua ni sementara insya Allah. Sentiasa syukur kita bakal dikurniakan anak. itulah cara sy pujuk diri masa alahan awal2 hamil dulu, masa tu down tak tahan dgn alahan. search kat google amalan ibu mengandung, kluarlah panduan drpd majlis agama islam sarawak tu.. minta kita redha 🥰

Baca lagi

sy masa loya2 dulu cuma mampu makan biskut dgn air sejuk je. itupun memilih jgk biskut ada krim tak nak, biskut lemak tak nak. jadi la drpd x mkn apa2 tp tu la kesian dkt baby takut x cukup zat. terpaksa layankan je loya tu nak buat mcm mana. x rela kena tahan wad sbb dehydration teruk dok asyik muntah je

Baca lagi

Try minum yg masam2? Air limau/sunquick tanpa gula. Mee pasta roti bihun semua tu boleh makan tak?

1y ago

Ad jugak sy try minum sunquick tanpa gula. Selang beberapa minit sy muntah semula😌 Yg lain semua sy tk boleh makan. Sy cuma makan buah je.