Cadangan untuk elak dari muntah berterusan?

Da masuk 2nd trim tapi masih tak boleh nak telan nasi😌 Bau nasi n masakan langsung tak boleh bau. Kalau bau je auto muntah. Pastu muntah non-stop. Kadang kesian baby dlm perut. Da paksa makan pun sama je. Ada cadangan tak nak elak muntah berterusan selain dr makan ubat tahan muntah? #firstbaby

3 Balas

Maaf puan, no idea sbb lain pengalaman. moga puan cepat pulih dgn baik tanpa mudarat. kuatkan semangat ya, redha dan sabar dgn ujian kehamilan. ingatkan diri semua ni sementara insya Allah. Sentiasa syukur kita bakal dikurniakan anak. itulah cara sy pujuk diri masa alahan awal2 hamil dulu, masa tu down tak tahan dgn alahan. search kat google amalan ibu mengandung, kluarlah panduan drpd majlis agama islam sarawak tu.. minta kita redha 🥰