Cadangan untuk elak dari muntah berterusan?

Da masuk 2nd trim tapi masih tak boleh nak telan nasi😌 Bau nasi n masakan langsung tak boleh bau. Kalau bau je auto muntah. Pastu muntah non-stop. Kadang kesian baby dlm perut. Da paksa makan pun sama je. Ada cadangan tak nak elak muntah berterusan selain dr makan ubat tahan muntah? #firstbaby

3 Balas

sy masa loya2 dulu cuma mampu makan biskut dgn air sejuk je. itupun memilih jgk biskut ada krim tak nak, biskut lemak tak nak. jadi la drpd x mkn apa2 tp tu la kesian dkt baby takut x cukup zat. terpaksa layankan je loya tu nak buat mcm mana. x rela kena tahan wad sbb dehydration teruk dok asyik muntah je