Saya mengandung dah 12minggu Scan kk ad csyt ukuran 3cm.. Ada tak mommy yg ad pnglm yg sma

Cystnya hilang x

8 Balas

saya pun sama sis, saya makin mmbesar tpi saya harap sgt kecut untuk next scan. dr akan suggest operation kalau mengganggu ibu n janin n ramai kata kalau baby smakin mmbesar cyst akan mengecut sebab dia mcm kena himpit tapi kk selalunya pantau n refer kita ke pakar ong jika makin teruk. sis kena positif tau.. jgn sedih2 n kuatkan semangat.. 👍🏻

tgok cyst tu dkt mana n berapa besar. x silap kalau lps 5cm n menggangu bby, risk nak gugur tu tinggi, and selalu doc suggest utk buat. boleh jadi buang cyst saje or buang both. kalau cyst tu kecik lgi, and x ganggu bby, xde mslh pon. yg penting awk tye dgn doc, ape solution doc bgi.

sye pown pernah ada cyst waktu scan pertama kali 5 minggu..alhamdulillah dah nak masuk 11 minggu cyst tu dah hilang..klau based on doktor nasihat kat sye kene elakkan fast food,daging,soya dan processed food..so mmg first thu tu sye jaga n elak mknn2 nie..alhamdulillah hilang dah

sy ad cyst satu belah kanan dan dua biji belah kiri ,tiga² tu dkt 9 CM ....mula sedar masa mula kahwin...makin hari makin besar skrg tgh mengandung 13w 3 d...esok dijangka operate...tpi demam plak...terus tunda bulan 8 nk tgk perkembangan saiz cyst tu...hrp baik² saja

2y ago

insyallah..moga yg baik² untk awk

Sy pun ade cyst kt ovary kanan 4cm tp xmembesar. Jgn stress dan overthinking okay just mkn sihat2 buah sayur and klu rajin bole bt light exercise bole google exercise ape sesuai utk stiap trimester ☺️

sma mcm sy tp sy 2cm ..esok repeat scan check balik cyst ...hrp xmakin bsr la ..

Sy pregnant 15w ada cyst 8-9cm mcmtu , kena refer pakar dekat hosp .

maaf tnya..csyt tu ape ye

2y ago

awak bole buat research bkenaan cyst ni. nk terangkan pun susah hehe. ad cyst yg bahaya. ad yg sjenis cecair ad jgak yg jnis dging ade tumbuh rmbut n gg.