Scan kantung kosong

Salam. Hi smua nk tnya ad yg sma stuasi ngn sya x? Actually sya 11weeks tp smlm scan x nmpk jntung bby.. Kntung kosong sja tp uri ad. Doktr sruh repeat scan 2mnggu.. Ad x yg sma kes ngn sya? Sya down sgt.. Takot smua ad sbb thun lps sya prgnd smpai 4bln last2 kndungan trhenti x mnjadi... Allah je tau prsaan sya n smlm bla scan dktor ckp kntung ksong bgai nk ggur jntug sya.. Msih brhrap agr ad keajaiban brlku... Tp sya rsa prut sya cm ad bby ke prasaan sya ja... Tlong bgi kta smngat kt sya.. Trima ksih

6 Balas

sy ikot tarikh priod msa scan kt hsptl sbb trun drh coklt skit msa tu 10w ..dkter scan npk kantung sja dia ckp xcntik xbulat kmgkinan xjd jd dia refer p pkar puan pulak dtg scan balik 2 mggu kmdian..nk tggu 2 mggu tu mkn jd xllu x smangat sbb dkter ckp cmtu..tp kalau allah kata jd tu jd jgk..sy p scan lg skli slpas 2 mggu tu npak janin comel n jtung skli tp tgk 8w baru...alhmdlilah..bdoa bnyak2 ye..dkter ckp sy pny priod xbtoi..lari bnyak ..mgkin sbb nk lekat lmbt dkter ckp xpa jaa.. inshaallah ad hrpan..bdoa bnyak2..truskn mkn pil kalsium n acid folid.smoga awk ad rzki..aminn

sy keguguran mac tahun lalu. bln ogos sy prgnant balik. msa usia kandungan 8 minggu sy mengalami pendarahan yg bnyk. sampai nangis2 p kecemasan,hospital. msa tu dah pasrah tpi dlm hati msih mengharap dan yakin msih ada rezeki. dr bgi bed rest 3 hari. sy ambil cuti 2 minggu. syukur majikan faham. lps 2 minggu sy dtg scan.syukur baby dah ada heartbeat. sepanjang mengandung sy sentiasa risau tpi kuatkan hati utk yakin bahawa ni kli rezeki sy utk miliki zuriat. skrng sy dah bersalin. 😊

hai awak, apa kata awk try pergi scan tmpt pakar mcm dkt specialist scanner sonovision (ada bnyk cawangan). tp kena booking dulu ya sebelum prgi. Lepas tu sebelum scan jgn kencing dulu, bagi pundi kencing awk penuh utk lebih mudah nmpk janin nanti. Semoga dipermudahkan urusan sis. ❤️

bertenang.. kadang klinik biasa x dapat scan ngan baik.. kena g hospital.. insyaallah ade rezeki awak

Semoga kandungan sis baik² saja..jangan stress²...kadang² x nampak lagi tu..Doa banyak² ya..

doa byk2 ye.. insyaallah ade rezeki