Boy or Girl?

Currently mengandung 4month..ank yg last umo 1 tahun, ank laki..soalan sy, betulke kalo ank lelaki asyik nk menempel dekat kita maksudnya kita preggy baby girl🤔ada pengalaman tak? tq

25 Balas

Tak pernah dengar. Tu mitos / pendapat manusia je tu. Logik lah anak umur baru setahun kerja nak menempel dengan mak. Mak yang baby minum bagi makan siap kan pakaian dodoikan bila nak tidur. Sifat semulajadi kanak2 mencari pelindung n orang yg buat dia rasa selamat. Lagi2 ada instinct bakal dapat adik baru. Nak tahu jantina kena buat detail scan. Scan biasa pun boleh je nampak. Cukup week 20 ke atas boleh buat detail scan utk check baby’s development and jantina.

11mo ago

cari sonobe punya package. boleh dpt murah☺️

Hehe , dulu pcaya jee dgn bnda mcm tu .. adik ipar suka lekat ngn kita sbb bby dlm perut ppn tp pregnant kli ni scan kk jelas btul bijinya tp ank llk sy 8tahun melekat jer ngn sy sbb mmg jenis mnja 🤣 pergi kemduri budak llk ngn ppn smua melekat ngn sy sbb preggy .. budak” skrg suka jerr ngn mommy preggy

takdalah puan. mitos je tu. anak first saya boy jugak and dia memang suka melekat dengan saya, bermanja-manja gitu. tapi adik dia dalam perut ni boy. maybe dia suka manja dengan puan sebab dia memang rapat dengan puan, puan selalu beri perhatian kat dia ☺

Xtahu la, kebetulan kot, masa sy preggy girl, sy perasan dikelilingi ank lelaki je dlm klinik, dgn ank buah pun byk main dgn ank lelaki, yg perempuan kurg bergaul, pastu tetiba terkagum-kagum tgk lelaki² bujang😂 bahaya beno.. apa² pun, awk scan je😂

xpenah denga 😂 sy masa mengandung asyik la gaduh dgn anak 1st lelaki. hasil dpt anak pompuan. so takde kaitan. punca dpt anak lelaki/perempuan tu hasil dari sperma suami samaada bwk kromosom X atau Y. selebihnya ialah qada n qadar. 🤭

Sy tak pernah percaya dgn apa² org cakap. Makan masam more tu anak sekian² la, makan manis anak sekian la.. Mybe setengah org kebetulan sama, maybe tak pada semua org. Sbb sy mengandung semua xsama mcm org ckp.

Tak betol ni… tapi klau bab2 alahan sy pecaya 😂 sy anak sulung boy, 2nd tgh preggy ni girl… tapi anak sulung sy tak menempel pn 😂 dia manja ayah… kalau nak mkn, nak yeyak, mandi baru dia cari mama dia 😂

Tak, tapi sy perasan hormon sy ni mcm lain. Masa sy ngandung anak pertama, muka breakout dan tak berseri, kusam je, masa tu anak perempuan. Skrg ni ngandung anak lelaki muka jarang2 ada jerawat dan berseri.

ank saya pon yg nombor 3 pon...suka dok berkepit dgn saya..sekarang ini saya tengah megandung ank yg ke 4..baru masuk 25week3hari....saya kali ini ada dua lelaki satu perempuan...mukin yg ke 4 ini lelaki

mitos je tu sis, Sy ank sulong 4tahun lelaki masih tak boleh berengan dgn Sy sekarang pregnant second baby dah 29week doktor scan baby boy juga,tak kisah boy ke girl asal semuanya Selamat.